Weerkaart Spanje
  • Home
  • Weerkaart spanje

Weerkaart Nederland

In bovenstaande weerkaart Spanje wordt het huidige weer in Spanje weergegeven, wilt u de voorspelling voor de komende dagen weten? Raadpleeg dan de voorspelling van Weeronline.

Klimaat Spanje

Vanwege de geografische ligging  heeft Spanje vele verschillende (micro)klimaten. Het noordwesten met de provincies Galicië , Asturië, Baskenland en Cantabrië heeft invloed van de straalstromen (een sterke wind op 10 km hoogte) en de rest van Spanje niet. Voor de rest is het klimaat onder invloed van het zeer onregelmatige landschap, want Spanje is een van de Europese landen met de meeste Bergen. Spanje kan voor het gemak in de volgende klimaatzones verdeeld worden:

Pyreneeën

Een hooggebergte klimaat met een frisse zomer dus een gematigd klimaat met een hoop neerslag.

Noordoostkust (Middellandse zee)

De Catalaanse kust (Barcelona) heeft een Mediterraan klimaat, wat betekend warme/hete zomers en milde winters met wat neerslag.

Zuidoostkust (Middellandse zee)

Murcia, Alicante en Almeria hebben ook een Mediterraan klimaat, dus warme/hete zomers en milde winters, echter is de neerslag wat minder in vergelijking met de Noordoostkust.

Zuidkust (Middellandse zee)

De kusten van Granada en Málaga hebben een Subtropisch klimaat, dus warme/hete winters en zachte winters. De gemiddelde jaartemperatuur is zo ongeveer 20 graden Celsius.

Vallei van Guadaluivir

Córdoba en Sevilla hebben Mediterraan klimaat met de lange zomers en hitte. Deze regio kent wel een extreme droogte waardoor het bijna een woestijnklimaat is.

Zuidwestkust (Atlantische oceaan)

Huelva en Cádiz hebben een Mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Echter heeft dit gebied in vergelijking met andere gebieden wat meer neerslag.

Spaanse Hoogvlakte

Madrid, Castillië en León hebben een landklimaat met lange hete zomers en koude winters met relatief weinig neerslag.

Noord-Atlantische kust

Baskenland, Galicië, Cantabrië en Asturië hebben een zeeklimaat met milde zomers en milde winters met relatief heel veel neerslag.

Canarische Eilanden

De Canarische eilanden hebben een Subtropisch klimaat met eigenlijk bijna geen seizoensveranderingen omdat het zo dicht bij de evenaar ligt. Daarom zijn de temperaturen het hele jaar door ongeveer hetzelfde.