Wonen in Spanje

Wanneer u de keuze maakt om in Spanje te gaan wonen komen daar hoogstwaarschijnlijk enorm veel vragen bij kijken, wij gaan er hier een aantal beantwoorden en informeren u verder. De dingen die u vanuit Nederland bent gewend kunnen in Spanje geheel anders zijn, maar ook dingen zoals inkomsten uit Nederland kunnen nog verwarrend zijn.

Waar wilt u gaan wonen?

Spanje is een enorm land en er is dan ook enorm veel keuze waar u kunt gaan wonen dus dat is wel iets om goed over na te denken. Het verschil wat betreft de tempratuur in noord en zuid Spanje is ook wel een redelijk verschil, zo valt er in het noordoosten, dus bij Barcelona jaarlijks ongeveer 600 milliliter aan neerslag terwijl er in het zuiden bij Sevilla nauwelijks neerslag valt. De meeste Nederlanders zijn te vinden in Andalusië, dit is een regio in het zuiden van Spanje, hier zijn enkele bekende plaatsen bijvoorbeeld: Sevilla, Malaga, Córdoba, Marbella en Torremolinos.

Verschillen met Nederland

Spanje en Nederland zijn twee totaal verschillende landen, maar toch is het voor de meeste Nederlanders wel makkelijk mee te komen in het Spaanse tempo en de culturen. Ook een veel gestelde vraag is of het duurder is om in Spanje te wonen, dit zal erg afhangen van de producten die u koopt, u kunt het natuurlijk zo duur maken als u zelf wilt maar over het algemeen is het iets goedkoper. Nog een veel gestelde vraag is of het makkelijk is om werk te vinden in Spanje, dit is ook voornamelijk afhankelijk in welk gebied u zich vestigt en hoe goed u de taal beheerst. Als u bijvoorbeeld gezondheidsklachten heeft kunt u wel altijd naar de dokter, en in de gebieden met meer Nederlanders zijn vaak zelfs Nederlandse doctoren, tandartsen etc. Maar toch raden wij u wel sterk aan om de taal goed te leren, dit ook omdat u daardoor toch nog op meer plekken weet te redden, en wij vinden het ook leuk als buitenlanders in Nederland de taal goed beheersen.

De voordelen van het wonen in Spanje

Als u er voor kiest om naar Spanje te verhuizen is waarschijnlijk de grootste reden het betere klimaat, maar buiten het klimaat om zijn er nog enkele voordelen. Zo kunt u in Spanje uitgaan van 320 dagen zon, dit is natuurlijk overheerlijk. Ook kunt u in Spanje gaan genieten van de overheerlijke mediterrane keuken. Nog een lekker voordeel is dat u mee kunt gaan in het Spaanse tempo, dit ligt over het algemeen iets lager dan in Nederland en maakt het dus ook iets relaxter.

Als laatste vind is het ook een voordeel dat men langer op straat leeft, zo zijn de restaurants tot laat open en zijn er altijd mensen buiten, in tegenstelling tot Nederland.

Copyright © 2019 - kaart-spanje.nl