Zuid Spanje

De zuidkant van Spanje wordt ook wel Andalusië genoemd, dit is de naam van de meeste zuidelijke regio, dit is 1 van de 17 regio’s in Spanje. Andalusië telt in totaal 8.400.000 inwoners verdeeld over een oppervlakte van 87.598 km², dit is ruim 2 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad van Andalusië is Sevilla, deze stad heeft ruim 1.500.000 inwoners, dit is dus al een aanzienlijk gedeelte. Andalusië heeft redelijk wat grote steden die zowel populair zijn in de zomer als in de winter, bijvoorbeeld: Córdoba, Granada, Cadiz en Malaga. Andalusië heeft ook een apart bestuur dan Spanje zo heeft het ook een eigen president en regering, de president van Andalusië is momenteel Susana Díaz, zij is sinds augustus 2013 de presidente van Andalusië.

Overwinteren in zuid Spanje

Er zijn veel Nederlanders die er voor kiezen om te gaan overwinter in zuid Spanje, dit omdat het niet enorm ver reizen is vanaf Nederland (Ongeveer 2 ½ uur vliegen.) en het er nog altijd lekker warm is, ook in de winter. Veel gepensioneerde ouderen vertrekken naar Spanje, dit om de koude, natte winter in Nederland te ontlopen maar ook omdat er altijd wel iets te doen is. Er zijn ook veel Nederlandse bedrijven gevestigd die de Nederlanders helpen met vestigen, zo organiseren ze activiteiten zodat verschillende Nederlanders die daar overwinteren om elkaar beter te leren kennen. Maar er zijn toch wel het meeste bedrijven die mensen helpen met het regelen van verzekeringen en bijvoorbeeld het kopen van een huis. Er zijn ook nog enkele bedrijven die mensen helpen met het huren/ verhuren van een appartement wanneer de eigenaar niet aanwezig is.

De cultuur

Andalusië is de regio waar veel Spaanse culturen zijn ontstaan, bijvoorbeeld de flamenco, het exacte verhaal is niet bekend maar er wordt vermoed dat de basis komt van de zigeunermuziek en het door nog enkele andere culturen is aangepast.

Ook de zeer bekritiseerde stiergevechten komen oorspronkelijk uit Andalusië, ondanks de vele protesten door meerdere dierenrechten organisaties is de sport nog immens populair onder de lokale mensen. De stieren worden dan ook nogsteeds gefokt op de vechtlust en moed. De bevolking staan ook bekend om het fokken van paarden, zo hebben ze enkele bekende rassen voortgebracht bijvoorbeeld de Lusitano en de Andalusiër.

Klimaat

Andalusië heeft een mediterraan klimaat, dat houdt in dat er droge zomers zijn en zachte winters. Toch is Andalusië wel enorm verdeeld, dit komt omdat het een enorm groot gebied is zo zijn er mensen die bijvoorbeeld in de ochtend in de bergtoppen van de Sierra Nevada aan het skiën zijn en in de middag aan het zwemmen zijn in de Middellandse zee.

In sommige gedeeltes van Andalusië kan het ook boven de 40 graden Celsius worden, ook beschikt Andalusië over de Tabernas woestijn, dit is de enige echte woestijn in Europa.

Het is gemiddeld 16 graden Celsius waarvan januari de koudste maand is, de warmste maanden zijn juli en augustus, dan is de gemiddelde tempratuur 29 graden Celsius.

Copyright © 2019 - kaart-spanje.nl